Järjestö

Siula ry on perustettu 28.2.1950, alun perin Kotikielen Seuran ylioppilaskerhon pohjalta. Nykyisin Siula on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan alainen suomen ja sukukielten opiskelijoiden ainejärjestö.

Siula on oppiaineidensa eli suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien opiskelijoiden etujärjestö, eli toimii linkkinä erityisesti opiskelijoiden ja laitoksen välillä. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä kaikki edellä mainittuja oppiaineita opiskelevat, kannatusjäseneksi voi liittyä kuka tahansa. Siula kerää vapaaehtoista jäsenmaksua, jonka maksamalla on mahdollista hyötyä järjestön tarjoamista jäseneduista.

Siula tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa, kuten illanviettoja ja juhlia, opinto- ja työelämätapahtumia, retkiä kiinnostaviin kohteisiin sekä kulttuurielämyksiä. Juhlissa ja kulttuuririennoissa Siula pyrkii tarjoamaan jäsenmaksun maksaneille jäsenilleen alennuksen normaalista hinnasta. Siula myös julkaisee Siulaset-lehteä.

Lisäksi Siula myy tapahtumiensa yhteydessä fanituotteita kuten haalarimerkkejä, laulukirjoja, sarjakuva-albumeita, paitoja ja historiikkeja.

Siulalla on tilat humanistiklusterissa Uuden ylioppilastalon (Mannerheimintie 5 A) viidennessä kerroksessa yhdessä noin 30 muun humanistijärjestön kanssa.

Advertisement