Juhlat ja bileet

Fuksiaiset

Siulan fuksiaiset on mukava tapa tutustua vanhempiin opiskelijoihin. Luvassa on hauskaa yhdessä oloa, joukkuepelejä ja -tehtäviä, naposteltavaa ja juotavaa. Fuksiaisten toiminnallinen osa suoritetaan yleensä ulkotiloissa, joten mukaan kannattaa varata lämpimät, säähän sopivat varusteet, käteistä rahaa, bussikortti (ja sinne aikaa tai arvoa) ja paljon iloista mieltä. Kaikesta salamyhkäisyydestä huolimatta Siulan fuksiaisissa ei ole tarkoitus nöyryyttää ketään tai aiheuttaa kenellekään hankalaa oloa, joten mukaan voi huoletta lähteä kuka tahansa. Illan hämärtyessä siirrytään keskustaan jatkoille, joita on viime vuosina vietetty yhdessä muutaman muun humanistijärjestön kanssa Alina-salissa. Jatkoilla on luvassa hyvää musiikkia, loistava meininki ja kohtuuhintaisia virvoikkeita. Jatkot ovat fukseille ilmaiset.

Sitsit

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joissa syödään, lauletaan, pidetään (halutessa) puheita ja nautitaan yhdessäolosta. Sitseillä opitaan myös opiskelijakulttuurista. Esimerkiksi lauluihin saattaa liittyä käytänteitä ja tapoja, mutta mitään ei tarvitse tietää ennalta: sitsaamaan oppii sitsaamalla!

Sitsi-UKK (Usein Kysytyt Kysymykset):

Onko Siulan sitseillä käytössä rangaistuksia? EI IKINÄ. Siulan sitseillä sinun ei tarvitse koskaan murehtia rangaistuksia, koska niitä ei harrasteta koskaan. Kaikissa Siulan tapahtumissa noudatetaan Humanisticumin turvallisemman tilan periaatteita emmekä hyväksy minkäänlaista kiusaamista, epäasiallista käyttäytymistä tai häirintää.

Miten sitseille pukeudutaan? Tavallisesti sitseille voi pukeutua joko illan teeman mukaan tai muuten siististi; miten pukeutuisit perhetutun syntymäpäiville? Mitään stressiä pukeutumisesta ei kuitenkaan kannata ottaa, perussiisti riittää. Älä käytä irtoglitteriä. Joillekin sitseille, kuten vuosijuhlasitseille, pukukoodi saattaa olla tarkempi. Sitseillämme ei yleensä pidetä haalareita.

Milloin sitseillä saa käydä vessassa? Sitseillä vessassa käyminen on kohteliasta ajoittaa taukoihin, joita illan aikana on kaksi. Mikäli hätä kuitenkin yllättää, hipsi vessaan laulujen ja puheenvuorojen välissä, älä mielellään esimerkiksi puheen aikana.

Onko sitseillä tärkeää olla ajoissa? Ovet avataan aina hyvissä ajoin ennen pöytiin siirtymistä. Saavuthan siis ajoissa paikalle, näin et myöhästy myöskään sitsien alusta. Sitsien alettua suljemme ovet. Illan alussa ohjeistetaan illan kulkuun, joten paikalla oleminen on tärkeää. Mikäli olet vain hieman myöhässä, voit ilmoittaa asiasta ensisijaisesti sitsivastaavalle ja voimme odottaa sinua. Jos kuitenkin myöhästyt sitseiltä hieman enemmän jonkin äkillisen ongelman takia, älä silloinkaan käänny kotiin vaan ilmoita myöhästymisestäsi.

Onko sitseillä perussääntöjä? Joitakin. Pidäthän puhelimesi äänettömällä. Puheiden ja laulun aikana ei ole tapana syödä tai juoda. Pöytäseurueen kanssa juttelu on hyvä säästää puheiden ja laulujen väliselle ajalle, kunnioitathan muiden puheenvuoroja hiljaisuudella. Kaikilla, jotka alkoholia käyttävät, on vastuu siitä, että pystyy toimimaan asiallisesti ja kunnioittavasti humalatilasta riippumatta.

Sitsisanakirja:

  • mellansup: ota hörppy ja jatka laulua
  • tempo: nopeampi rytmi
  • skål: laulu loppuu
  • omstart: laulu lähtee (säkeistön) alusta, mikäli laulu lähtee menemään pahasti pieleen
Advertisement