Siulaset

Siulaset on Siulan neljä kertaa vuodessa ilmestyvä ainejärjestölehti, jonka julkaisemisesta vastaa päätoimittaja muun toimituksen kera. Päätoimittajan valitsee yhdistyksen syyskokous. Siulasten päätoimittajaksi vuodelle 2023 on valittu Emilia Hämäläinen.

Siulaset syntyi vuonna 1978, kun vuodesta 1966 asti julkaistu Suomenkieliset tieto-sanomat sekä vuodesta 1974 asti toimitettu Siula-tiedote yhdistyivät yhdeksi julkaisuksi. Arkistossa pääset tutustumaan vanhoihin Siulasiin. Aloitimme huhtikuussa 2022 Siulan kirjahyllyssä vuosikymmeniä notkuneiden Siulasten digitoinnin, jonka tarkoituksena olisi saattaa kaikki Siulasten numerot kaikkien luettavaksi verkkoon.

Päätoimittaja kutsuu koolle jokaista numeroa varten suunnittelukokouksen, jossa kuka tahansa voi ehdottaa juttuideoita ja tarjoutua kirjoittamaan lehteen. Toimituskokouksista tiedotetaan sekä Instagramissa, Siulan sähköpostilistalla että Siulasten Discordissa.

Seuraava suunnittelukokous on tiistaina 31.1.2023 kello 17 Thirsty Scholarissa.

Toimiminen on täysin vapaaehtoista – voit kirjoittaa vaikka vain yhden jutun, oikolukea kaksi tai taittaa nolla numeroa vuodessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin tekijät!

Ota yhteyttä siulaset@gmail.com tai emilia.f.hamalainen@helsinki.fi (/ instagram: @pikkuemu)

Siulaset 3/1980: Avaruudentuntua (s. 16-18). Kuvassa J.K. Erkon kirjoituskilpailussa palkittu Anneli Rosell.
Advertisement