Tapahtumapaikat


Uuden ylioppilastalon A-rappu

Uusi ylioppilastalo sijaitsee osoitteessa 

Mannerheimintie 5
00100 Helsinki

A-rapun ovet löytyvät Ylioppilasaukiolta Kaivopihan Unicafen vieressä. A-rapusta löytyvät Humanistiklusteri, Mannerheim-sali sekä Alina-sali. 

Humanistiklusteri

Siulan kerhotilat sijaitsevat Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5) A-rapun 5. kerroksessa sijaitsevassa Humanistiklusterissa. Klusteriin kuuluu kolme isompaa kerhohuonetta, kirjastohuone, keittiö ja toimistotila ja ne ovat klusterin järjestöjen yhteisessä käytössä. Klusteri tarjoaa paikan suurimmalle osalle Siulan tapahtumista.

Klusterin vasen puolisko:
Klusterin vasemmalla puolella sijaitsevat toimistotila Jäärä, kerhohuoneet Illuusio ja Utopia sekä keittiö. Järjestöillä on mahdollisuus varata klusterin vasenta puoliskoa suurempien tapahtumien järjestämiseen.

 • Illuusio
  Kerhohuone Illuusio sijaitsee portailta katsottuna toisena klusterin vasemmassa puoliskossa, vastapäätä pariovia. Siulan kaapit sijaitsevat Illuusiossa ja hallituksen kokoukset on yleensä tavattu käytännön syistä järjestää tässä tilassa. Huoneessa on tietokone, pöytä, tv, cd-soitin ja useita sohvia.
 • Utopia
  Kerhohuone Utopia sijaitsee Illuusion oikealla puolella. Huoneessa on tietokone, pitkä pöytä ja muutama sohva sekä parveke. Humanistijärjestöjen ja HYYn sukukansavaliokunnan kirjasto sijaitsee Utopiassa.
 • Jäärä
  Toimistotila Jäärässä pitää majaansa tiedekuntajärjestö Humanisticum ja se on järjestöjen hallitusten käytössä. Tila on muutaman neliömetrin kokoinen ja siellä on tietokone. Jäärä sijaitsee heti pariovien vasemmalla puolella.
 • Keittiö
  Keittiö sijaitsee heti oikealla pariovista sisään tultaessa. Keittiössä on toimiva hella, uuni, pakastin ja jääkaappi sekä mikro, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Keittiöstä löytyy myös valikoima ruuanvalmistusvälineitä. Järjestöt voivat varata keittiön erilaisiin ruuanlaittotarkoituksiin.

Klusterin oikea puolisko:
Klusterin oikealla puolella sijaitsevat kerhohuone Lingva ja kirjasto- ja kokoustila Academia. Lisäksi oikean puoliskon kautta pääsee Mannerheim-saliin, jota varataan HYYn kautta, eikä siten ole klusterin käytössä.

 • Lingva
  Kerhohuone Lingva sijaitsee vastapäätä pariovia klusterin oikealla puolella. Huoneessa on pitkä pöytä, tietokone, muutama sohva ja parveke. Erityisesti pelikerho ja kirjoittajapiiri ovat käyttäneet tätä huonetta toiminnassaan. Siulan kaapit sijaitsevat tässä tilassa. Kaappeihin sisään pääsemiseksi ota yhteys johonkin Siulan hallituksen jäseneen.
 • Academia
  Tällä hetkellä Academia palvelee klusterin varastotilana, eikä ole kokous- tai muussa käytössä.

Mannerheim-sali

Mannerheim-sali sijaitsee A-rapun 5. kerroksessa oikealla puolella. Siula on tavannut järjestää tilassa monenlaista toimintaa, esimerkiksi uusien opiskelijoiden laulu- ja leikki-illat. Tilassa on pöytiä ja tuoleja, jotka voi kasata salin reunoille. Tilaa ei saa käyttää juhlien järjestämiseen, mutta muunlaiseen toimintaan kyllä.

Alina-sali

Alina-sali sijaitsee A-rapun 3. kerroksessa. Järjestöt voivat varata Alinaa kaksi kertaa lukukaudessa ja siellä saa järjestää 100 hengen bileet tai 80 hengen sitsit. Tilassa on sali, kokoontaitettavia pöytiä, tuoleja ja keittiö. Muun muassa fuksiaisten jatkot ja erilaiset sitsit ja bileet on tavattu järjestää Alina-salissa.

Uuden ylioppilastalon B-rappu

B-rappuun pääsee Mannerheimintien varresta Pentikin ja luontaistuotekaupan välistä.
Rapussa sijaitsee useita kokoustiloja, kuten esimerkiksi Aurora ja Cajsa Politicus, sekä Alasauna. Ne sijaitsevat pääosin 3. ja 4. kerroksessa sekä kellarissa. Hissi ei ole aina käytettävissä, ellei sinulla ole avainta, mutta hissin takana sijaitsevia portaita pitkin pääsee kyllä liikkumaan. (Kannattaa aina tarkastaa, koska yleensä hissi on käytettävissä.)

Alasauna

Alasauna on pienehkö saunatila B-rapun kellarissa. Sitä on käytetty esimerkiksi vuosijuhlien jatkojen jatkoilla sekä erilaisissa muissa yhteyksissä.

Aurora ja Cajsa Politicus

Aurora ja Cajsa sijaitsevat B-rapun 3. ja 4. kerroksessa ja ovat melko identtiset. Niiden varusteluun kuuluu pöytiä ja tuoleja sekä ainakin Cajsa Politicuksessa videotykki.


Muut tilat

Kattosauna Sivistys

Kattosauna Sivistys sijaitsee kolmannen ylioppilastalon, Domus Gaudiumin, katolla osoitteessa Leppäkatu 11 (Kampin takana). Sivistyksellä on viime vuosina järjestetty Siulan syyskokous. Tilaan mahtuu mukavasti nelisenkymmentä henkeä. Käytössä on terassi, sauna, oleskelu-/kokoustila ja pieni keittiö ilman uunia ja hellaa. Sivistyksellä on järjestetty myös esimerkiksi kesäsitsit saunan lasitetulla terassilla.

Idan sauna

Idan sauna sijaitsee Haagassa, osoitteessa Ida Aalbergin tie 1. Saunan varusteluun kuuluu saunan lisäksi uima-allas, keittiö, takka ja oleskelutila. Idalla on järjestetty esimerkiksi fuksisauna ja erilaisten liikuntatapahtumien jälkeisiä illanistujaisia.

Advertisement