Turvallisempi tila

Siulan toiminnassa ei hyväksytä kiusaamista, syrjintää, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä. Siula noudattaa tapahtumissaan Humanisticumin turvallisemman tilan periaatteita. Tiivistelmä periaatteista:

Välitä ja pidä huolta: Pidä huolta itsestäsi, toisista sekä tiloista ja tavaroista.

Kunnioita muita: Kunnioita ihmisten erilaisuutta. Kunnioita myös toisten ihmisten valintoja, identiteettiä, omaa tilaa ja rajoja. Kohtaa muut ihmiset sellaisina kuin he ovat. Jos mokaat, ole aidosti pahoillasi, pyydä anteeksi ja ota opiksesi.

Ajattele ja ennakoi: Älä oleta. Et tunne kaikkien ominaisuuksia, menneisyyttä ja rajoja. Ennakoi tilanteita, joissa joku saattaisi tuntea olonsa epämukavaksi ja pyri ehkäisemään ja välttämään niitä.

Kommunikoi ja myötävaikuta positiiviseen ilmapiiriin: Ole ystävällinen, kohtelias ja avoin. Kuuntele, keskustele, kysy. Jos et tiedä tai ole varma, kysy. Kommunikoi positiivisista asioista, mutta myös ongelmista ja epäselvyyksistä.

Noudata ohjeita ja toimi tarpeen vaatiessa: Käyttäydy asiallisesti ja edellytä sitä myös muilta. Noudata yhteisiä pelisääntöjä. Älä epäröi puuttua epäasialliseen toimintaan. Älä epäröi pyytää apua jos vähänkään koet sitä tarvitsevasi. Kanna oma osasi vastuusta.

Jos kohtaat tai havaitset Siulan tapahtumissa epäasiallista käytöstä, syrjintää tai häirintää, ota yhteyttä johonkin yhdenvertaisuusvastaavistamme:

  • Verna Lepikkö (verna.lepikko[at]helsinki.fi)
  • Roosa Heimo (roosa.heimo[at]helsinki.fi)
  • Halla Liljeroth  (halla.liljeroth[at]helsinki.fi)
  • Pihla Riutta (pihla.riutta[at]helsinki.fi

Yhdenvertaisuusvastaaviin saa myös yhteyden Siulan palautelomakkeen kautta. Palautelomakkeen voi lähettää anonyymisti tai yhteystietojen kanssa.

Advertisement